تا می توانید زیتون بخورید!
به گزارش عکس پارسی، وب سایت عصر ایران: تعیین شده است که ابتلا به سرطان در کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می نمایند، کمتر است. این نوع رژیم غذایی شامل زیتون و روغن زیتون فراوان می گردد.
همه ما درباره فواید روغن زیتون و این که استفاده از زیتون می تواند فوایدی فراتر از بهبود عطر و مزه یک سالاد یا پیتزا را ارائه کند، چیزهایی شنیده ایم. در حقیقت، این ماده غذایی منبعی سرشار از فواید سلامت مختلف است.
زیتون در سراسر سال در دسترس ما قرار گرفته است. زیتونی که تازه از درخت چیده شده است برای مصرف بیش از مقدار تلخ است و نیازمند پشت سر گذاشتن مراحلی برای کاهش این تلخی است. در ادامه با بعضی از فواید سلامت مهم این ماده غذایی مغذی بیشتر آشنا می شویم.
کاهش التهاب
التهاب می تواند عامل موثر در بسیاری از بیماری های مهم محسوب گردد. افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در بدن می تواند به کاهش التهاب یاری کند. مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف زیتون سطح گلوتاتیون را افزایش می دهد که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می گردد.
ویژگی های ضد باکتری
گلوکوزید تلخ در زیتون های سبز دارای الوروپین است که در برابر عفونت های باکتریایی هم از درون و هم از بیرون از بدن محافظت می نماید.
یاری به پیشگیری از سرطان
معین شده است که ابتلا به سرطان در کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می نمایند، کمتر است. این نوع رژیم غذایی شامل زیتون و روغن زیتون فراوان می گردد. روغن زیتون نشان داده است که از اثرات ضد تومور سود می برد.
محافظت در برابر سرطان پستان
معین شده است که پوست زیتون دارای ویژگی هایی است که از ابتلا و توسعه سرطان پیشگیری می نمایند. اسید اولئیک، اسید چرب تک غیراشباع اصلی موجود در روغن زیتون، توانایی خود در توقف رشد سلول های سرطانی در پستان را نشان داده است.
پیشگیری از سرطان روده بزرگ
اریترودیول یکی از ترکیبات موجود در زیتون است که توانایی توقف رشد سلول های سرطانی در روده بزرگ را دارد.
سرکوب رشد باکتری ها
نتایج یک مطالعه نشان داده است که زیتون دارای مواد تشکیل دهنده ای است که در برابر باکتری هایی که موجب عفونت های معده و مسیرهای هوایی می شوند، به عنوان سد دفاعی عمل می نمایند.
کاهش آلرژی های فصلی
زیتون دارای ویژگی های ضد التهاب است که می تواند آلرژی های فصلی را کاهش دهد. نتایج یک مطالعه نشان داد که هیدروکسی تیروزول، یک آنتی اکسیدان قدرتمند که در عصاره روغن زیتون وجود دارد، می تواند در برابر آلرژی ها بسیار مفید باشد.
کاهش خطر سکته مغزی
در مطالعه ای با حضور 7,625 شرکت نماینده 65 ساله و پیرتر بدون تاریخچه سکته مغزی در سه شهر فرانسه، معین شد که خطر سکته مغزی برای افرادی که به طور منظم از روغن زیتون برای پخت و پز، چاشنی سالاد یا به همراه نان استفاده می کردند، 41 درصد کمتر بوده است.
مواد مغذی زیتون
زیتون سرشار از مواد مغذی آنتی اکسیدانی و ضد التهاب و بعلاوه فلاونوئید و مواد مغذی گیاهی است. بعلاوه، زیتون منبع خوبی برای مس، آهن، فیبر غذایی و ویتامین E است.
چگونه برترین زیتون را انتخاب کنیم؟
در صورت دسترسی به بازارهای کشاورزی، زیتون و روغن زیتون را از این بازارها خریداری نموده و برترین و نزدیک ترین محصول به کیفیت ارگانیک را انتخاب کنید.
بهتر است از خرید زیتون های کنسروی از تولیدنمایندگان بزرگ پرهیز کنید زیرا احتمال استفاده از آفت کش ها و آب قلیایی برای تسریع آهنگ تهیه محصول نهایی زیاد است.
زمانی که زیتون های شیشه ای را خریداری می کنید در پی برندهای ارگانیک باشید که به طور طبیعی تهیه شده و از آب قلیایی در آنها استفاده نشده است.
خرید زیتون تازه در بازار برترین گزینه است.
پ
منبع: برترین ها