تهیه نقشه های سرور پایه و پایش مخاطرات طبیعی برنامه های 1400 سازمان زمین شناسی

به گزارش عکس پارسی، رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به برنامه های جدید این سازمان در امسال، گفت: تهیه نقشه های سرور پایه، اکتشاف سیستماتیک ذخایر و منشایابی و پایش مخاطرات طبیعی از جمله برنامه های این سازمان در سال مانع زدایی است.

تهیه نقشه های سرور پایه و پایش مخاطرات طبیعی برنامه های 1400 سازمان زمین شناسی

به گزارش خبرنگاران، علیرضا شهیدی تهیه نقشه های سرور پایه، اکتشافات سیستمانیک ذخایر معدنی و مطالعات زمین شناسی مهندسی و مخاطرات به صورت سیستماتیک را پروژه های جدید سازمان زمین شناسی در سال فراوری؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی دانست و اضافه کرد: تهیه نقشه های زمین شناسی نسل 2 سرور پایه از سال 99 با استفاده از ظرفیت علمی پژوهشکده علوم زمین و متخصصان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور بومی سازی شد و به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شد که بر همین اساس برای سال 1400 ادامه برنامه ها با روش های جدید در برداشت اطلاعات شروع خواهد شد.

وی با بیان این که تهیه نقشه های زمین شناسی نسل دو سرور پایه در سال 98 برای نخستین بار مورد توجه نهاده شد، اضافه کرد: سال 99 برای اولین بار در کشور کویر لوت که شامل 9 برگه یک صد هزارم بود، با استفاده از سیستم نقشه های زمین شناسی نسل دو سرور پایه در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با مشارکت و توان تخصصی پژوهشکده علوم زمین و ظرفیت های فنی و علمی این سازمان تهیه شد که پس از آن این روش برای انجام پروژه های پیش رو در سال 1400 ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

شهیدی با تاکید بر اینکه نقشه های زمین شناسی نسل دو سرور پایه مبتنی بر بانک اطلاعات پایه و به صورت دینامیک تهیه خواهند شد، گفت: سرعت و دقت تهیه نقشه ها نسبت به نقشه های تهیه شده در سال های گذشته توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور قابل مقایسه نیست که بر همین اساس جهش بسیار بزرگی در این بخش شاهد خواهیم بود.

رییس سازمان زمین شناسی خاطر نشان کرد: حرکت به سوی پوشش سراسری کشور و تهیه کلیه نقشه های زمین شناسی نوین به عنوان مهمترین هدف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در برنامه هفتم توسعه و به عنوان پروژه جدید سال 1400خواهد بود.

به گفته وی، بر همین اساس هدف پیش روی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور انجام 120 پروژه در بخش زمین شناسی، 151پروژه در بخش اکتشاف و 107 پروژه در بخش آنالیز و پایش مخاطرات طبیعی، زیست محیطی و زمین شناسی مهندسی خواهد بود.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، شروع عملیات اکتشاف به صورت سیستماتیک را به عنوان دیگر برنامه های این سازمان در سال 1400 یاد کرد و گفت: برنامه ای که در حوزه اکتشاف به عنوان یک موضوع جدید در نظر گرفته شده، شروع عملیات اکتشاف سیستماتیک در چهار لایه اطلاعاتی برای اولین بار در کشور است که در یک پیمایش به صورت همزمان اطلاعات فلزی، غیرفلزی، عناصر استراتژیک و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی مورد پایش قرار می گیرد.

شهیدی گفت: روش برداشت این اطلاعات جدید و به روز و مطابق با آخرین استانداردهای روز جهان است که بر همین اساس پروژه های جدید اکتشافی سازمان در سال 1400 به سمت اکتشافات سیستماتیک در مقیاس یک پنجاه هزارم برای نخستین بار پیش خواهد رفت.

وی اضافه کرد: در نظر داریم در برنامه هفتم توسعه به سمت فراوری گسترده نقشه های اکتشاف سیستماتیک حرکت کنیم تا بتوانیم اطلاعات جدید و به روز و مبتنی بر آنالیزها و روش های برداشت پیشرفته جهان را به دست آوریم.

رییس سازمان زمین شناسی ضمن اشاره به برنامه های پیش روی این سازمان در حوزه منشایابی و پایش مخاطرات زمین شناسی، گفت: بازنگری در حوزه آنالیز مخاطرات و شروع مطالعات سیستماتیک و تهیه نقشه های هدفمند زمین شناسی مهندسی، مخاطرات و زیست محیطی را پیش رو خواهیم داشتیم که طراحی این مدل نیز در سال 99 انجام شد و برای نخستین بار در سال 1400 اجرایی خواهد شد.

به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، شهیدی با بیان این که بعضی از پروژه های حوزه مخاطرات در سال 1400 مبتنی بر برگه های سیستماتیک تعریف خواهد شد، اضافه کرد: حرکت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی به سمت فراوری اطلاعات پایه بر مبنای ایندکس های استاندارد به عنوان ضرورت ها و برنامه ها و اولویت های برنامه ریزی سازمان در سال 1400 است که همین امر راستا حرکت ما را در برنامه هفتم توسعه روشن می نماید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 18 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 18 اردیبهشت 1400 گردآورنده: par30pix.ir شناسه مطلب: 1546

به "تهیه نقشه های سرور پایه و پایش مخاطرات طبیعی برنامه های 1400 سازمان زمین شناسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تهیه نقشه های سرور پایه و پایش مخاطرات طبیعی برنامه های 1400 سازمان زمین شناسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید