تورم تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی در تابستان 1397
به گزارش عکس پارسی، بر اساس آمارهای مرکز آمار، شاخص قیمت تولیدکننده گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با 27,35 و 55.28 درصد افزایش، باعث افزایش 33.61 درصدی شاخص قیمتی این محصول نسبت به فصل مشابه سال قبل شده اند.
به گزارش خبرنگاران، مطابق با گزارش های مرکز آمار شاخص کل قیمت فراوریکننده محصولات مرغداری های صنعتی کشور در تابستان سال 1397 به عدد 354,55 رسید که 27.48 درصد نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) افزایش و 33.61 درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، افزایش داشته است. گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با افزایش 30.58 و 23.66 درصدی، افزایش 27.48 درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زده اند. همچنین گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با 27.35 و 55.28 درصد افزایش، موجب افزایش 33.61 درصدی شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل شده اند. درصد تغییر شاخص در چهار فصل منتهی به تابستان 1397 هم نسبت به چهار فصل منتهی به تابستان 1396، معادل 19.32 درصد (تورم سالانه) بوده است.
تهران بیشترین تورم فراوری مرغ داری را تجربه کرد
آنالیز شاخص قیمت فراوریکننده محصولات مرغداری های صنعتی کشور در تابستان 1397 نشان می دهد که تمام استان های کشور استان های نسبت به فصل قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین میزان افزایش به ترتیب مربوط به استان های گیلان و کردستان با 58,29 و 57.34 درصد است. همچنین تمام استان های کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته اند، به طوری که استان تهران با 77.22 درصد افزایش، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به فصل مشابه سال قبل تجربه نموده است.
شاخص گروههای اصلی
پولت و مرغ گوشتی و جوجه یک روزه بیشترین تورم را داشته اند
در تابستان 1397 همچنین شاخص گروه مرغ به 376,75 واحد رسیده که نسبت به فصل قبل 30.58 درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 27.35 درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یک روزه به ترتیب 28.55، 29.01 و 36.71 درصد نسبت به فصل قبل افزایش داشته اند. همچنین پولت و مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب 31.47 ،23.93 و41.02 درصد افزایش نسبت به فصل مشابه سال قبل داشته اند.
تورم فراوری تخم مرغ 23.66 درصد افزایش داشته
در تابستان 1397 شاخص گروه تخم مرغ به 301,56 واحد رسیده که نسبت به فصل قبل 23.66 درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 55.28 درصد افزایش یافته است. در این گروه تخم مرغ نطفه دار و تخم مرغ خوراکی به ترتیب 18.92 و 27.78 درصد نسبت به فصل قبل افزایش را نشان می دهد. همچنین اقلام مذکور نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب 32.57، 80.28 درصد افزایش داشته است.
سایر
این گروه شامل کود است؛ در تابستان 1397 شاخص کود به 840,69 واحد رسیده که نسبت به فصل قبل 5.13 درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 3.20 درصد کاهش یافته است.
منبع: خبرگزاری ایسنا