آیا گرم کردن مجدد برنج بی خطر است؟

به گزارش عکس پارسی، یک باور عمومی وجود دارد که شما هرگز نباید برنج را دوباره گرم کنید. اما این باور درست نیست. گرم شدن مجدد برنج امکان پذیر است، اما پیش از مصرف باید از بی خطر بودن آن اطمینان حاصل گردد. برنج مانده از بعضی پس ماندهای غذایی دیگر مشکل سازتر است، زیرا ممکن است حاوی باکتری هایی به نام باسیلوس سرئوس باشد که حتی پس از پخت زنده مانده اند. اما آیا گرم کردن مجدد برنج یا سایر مواد غذایی می تواند یکی از عوامل بروز بیماری های عفونی و مسمومیت های غذایی باشد؟

آیا گرم کردن مجدد برنج بی خطر است؟

این باکتری اغلب دلیل مسمومیت غذایی ناشی از مصرف برنج گرم یا پخته شده است. مسمومیت غذایی معمولا باعث اسهال و استفراغ می گردد و می تواند عوارض شدیدی در افراد ایجاد کند. اگر افراد به درستی از دستورالعمل های ایمنی غذایی پیروی ننمایند، ممکن است باکتری ها روی برنج به جای مانده رشد نموده و افراد را مریض نمایند. با این حال، استفاده صحیح از مواد غذایی می تواند از بیماری جلوگیری کند. با توجه به احتمال بروز مسائل و بیماری های ناشی از گرم کردن دوباره مواد غذایی، در ادامه این مقاله از مجله خبرنگاران ، به طور خاص، به این سوال که آیا گرم کردن مجدد برنج بی خطر است یا خیر پاسخ می دهیم.

نحوه پخت، نگهداری و گرمایش مجدد برنج

وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ایمن ترین روش های پخت، ذخیره و گرمایش مواد غذایی از جمله برنج را بیان نموده است. بکارگیری هر یک از این مراحل به شما اطمینان می دهد که برنج گرم شده خطر کمتری برای سلامتی خواهد داشت.

  • دستان تان را خوب بشویید.
  • همواره قبل از تهیه و پخت غذا دست ها را کاملا بشویید. ظروفی که در تماس با محصولات گوشتی خام بوده اند را جدا نگه دارید.
  • برنج را به خوبی بپزید.
  • هنگام پختن برنج اطمینان حاصل کنید که دمای آن بالا است. آن را در خارج از منطقه خطر، بین 40 درجه فارنهایت تا 140 درجه فارنهایت (4 تا 60 درجه سانتی گراد)، جایی که باکتری ها سریع رشد می نمایند، نگه دارید. برنج را بلافاصله بعد از پخت سرو کنید.
  • پس مانده برنج را به سرعت سرد کنید

برای کاهش بیشتر رشد باکتری ها، غذا را سریع خنک کنید:

  • برنج را به ظروف کم عمقی منتقل نموده و درب آن ها را ببندید.
  • قرار دادن مستقیم برنج گرم در یخچال یا فریزر.
  • بیش از 1 ساعت برنج یا هر نوع غذای گرم را بیرون نگذارید.
  • موادغذایی به جای مانده را به درستی ذخیره کنید.

پس مانده غذا را باید برای مدت مشخصی ذخیره کنید:

  • به جای مانده برنج ذخیره شده در یخچال را پس از 3 تا 4 روز دور بریزید.
  • به جای مانده برنج ذخیره شده در فریزر را پس از 3 تا 4 ماه دور بریزید.
  • غذاها را در دمای مطمئن نگهداری کنید. دمای اتاق 32 درجه سانتی گراد است که دمای ایده آل برای رشد باکتری محسوب می گردد. باکتری ها در دمای بین 4 تا 60 درجه سانتی گراد به سرعت رشد می نمایند.
  • غذاها را در دمای 4 درجه سانتی گراد و پایین تر نگه دارید. اطمینان حاصل کنید که یخچال روی این دما یا کمتر تنظیم شده باشد.
  • به جای مانده برنجی که بیش از 2 ساعت در دمای اتاق قرار داده شده را دور بریزید.

گرم کردن مجدد برنج

هنگام گرم کردن برنج، اطمینان حاصل کنید که برنج به طور کامل داغ شده باشد.

گرم کردن برنج در مایکروویو

  • برنج را داخل یک ظرف درب دار مخصوص مایکروویو بریزید. برای هر پیمانه برنج، 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و برنج را داخل مایکروویو قرار دهید.
  • برنج را به مدت 3-4 دقیقه یا تا زمانی که برنج داغ گردد، داخل دستگاه حرارت دهید.
  • اطمینان حاصل کنید که دمای داخلی برنج در 73 درجه سانتی گراد یا بالاتر باشد. در صورت عدم اطمینان از دماسنج غذا بهره ببرید.
  • پس از این مراحل، برنج را بلافاصله سرو کنید.

گرم کردن برنج با روغن

  • برنج را با کمی روغن داخل تابه بریزید.
  • شعله اجاق گاز را روی حرارت میانه قرار دهید و برنج را به طور مداوم هم بزنید. اطمینان حاصل کنید که برنج های به هم چسبیده را با قاشق جدا کنید.
  • مرتبا هم بزنید تا برنج به طور یکنواخت به روغن آغشته گردد.
  • برای اطمینان از دمای داخلی حداقل 73 درجه سانتی گراد از دماسنج بهره ببرید.
  • برنج را پس از داغ شدن، بلافاصله سرو کنید.

گرم کردن برنج با آب

  • برنج را در یک قابلمه با 1-2 قاشق غذاخوری کره یا روغن قرار دهید.
  • برای هر پیمانه برنج 1-2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد. درب قابلمه را بگذارید.
  • گاهی اوقات هم بزنید. هنگامی که آب جوش آمد، آنالیز کنید که دمای داخلی بالاتر از 73 درجه سانتی گراد باشد.
  • برنج را پس از داغ شدن، بلافاصله سرو کنید.

خوردن پس مانده برنج به شرطی که به درستی سرد و ذخیره گردد، بی خطر است. اجازه ندهید برنج گرم شده در دمای اتاق بماند. پیروی از مراحلی که به آن ها اشاره شد خطر مسمومیت غذایی را کاهش می دهد. بیش از یک بار برنج را مجدد گرم نکنید، زیرا این امر احتمال مسمومیت غذایی را بیشتر می نماید.

علائم اولیه مسمومیت غذایی

علائم مسمومیت غذایی به طور معمول شامل این موارد است:

  • اسهال
  • استفراغ
  • درد شکم
  • تب
  • لرز

علائم به سرعت ظاهر می شوند و فقط باید مدت کوتاهی ادامه داشته باشند. بر اساس یک گزارش، بیشتر موارد مسمومیت غذایی ناشی از باکتری باسیلوس سرئوس است. بیشتر افراد بدون هیچ عارضه ای به سرعت بهبود می یابند. اما در صورت بروز این علائم با پزشک صحبت کنید:

  • علائم بیش از 48 ساعت ادامه پیدا کند
  • علائم بدتر شوند
  • علائم جدیدی ظاهر گردد

نتیجه گیری

گرم شدن مجدد برنج در صورتی که به درستی انجام گردد، بی خطر است. رعایت بهداشت مواد غذایی در هر زمان لازم است. پیروی از مراحل خاص، رشد باکتری ها را کاهش داده و خطر مسمومیت غذایی ناشی از خوردن برنج گرم شده را کاهش می دهد.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 24 خرداد 1401 بروزرسانی: 24 خرداد 1401 گردآورنده: par30pix.ir شناسه مطلب: 2012

به "آیا گرم کردن مجدد برنج بی خطر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا گرم کردن مجدد برنج بی خطر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید