طرز تهیه 6 نوع کله جوش خوشمزه و اصیل ایرانی

به گزارش عکس پارسی، کله جوش غذای مقوی و پرطرفدار فصل تابستان است که برای بسیاری از افراد مجذوب کننده است. ریشه این غذای خوشمزه به اصفهان بر می شود. منبع غنی کلسیم بوده و مواد تشکیل دهنده اصلی آن کشک، گردو و نعناع است. طرز تهیه کله جوش آسان و سریع است، در این بلاگ خبرنگاران با دستور پخت کله جوش های مختلف اصفهانی، ترکی، کرمانی، زنجانی، کله جوش با ماست و بادمجان آشنا می شویم.

طرز تهیه 6 نوع کله جوش خوشمزه و اصیل ایرانی

کله جوش اصفهانی

کله جوش نسخه اصفهانی بدون گوشت است. برای اجرای مراحل طرز تهیه کله جوش مواد زیر ضروری است.

مواد لازم برای کله جوش اصفهانی

مواد اولیهمقدار لازم
کشک200 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
مغز گردو خرد شده2 قاشق غذاخوری
نعناع خشک2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه کله جوش اصفهانی

  1. پیازها را نگینی خرد نموده و در تابه ای با روغن داغ بریزید.
  2. زمانی که پیازها طلایی رنگ شدند نمک، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد به خورد یکدیگر بروند.
  3. گردوی خرد شده را به پیاز اضافه کنید.
  4. در تابه دیگری روغن بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد حرارت را ملایم کنید و نعناع خشک به تابه اضافه کنید.
  5. به محض آنکه کمی تغییر رنگ داد آن را از روی حرارت بردارید. اگر نعناع خشک را طولانی مدت تفت دهید تلخ می گردد.
  6. به ترکیب پیاز و گردو دو پیمانه آب اضافه کنید. زمانی که آب به جوش آمد نعناع داغ را در آن بریزید.
  7. حالا زمان آماده کردن کشک است. کشک را سابیده و با یک پیمانه آب مخلوط کنید. زمانی که کشک رقیق شد آن به بقیه مواد اضافه نموده و مدت کوتاهی اجازه دهید بجوشد.
  8. کله جوش شما آماده است. آن را در یک کاسه ریخته و با پیاز داغ و گردو تزیین کنید. نوش جان.
برای خرید کشک از فروشگاه اینترنتی خبرنگاران کلیک کنید!

نکات تکمیلی

  • انرژی: 190 کیلوکالری در 100 گرم
  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 60 دقیقه
  • مواد اولیه مناسب برای: 4 نفر

طرز تهیه کله جوش ترکی

کله جوش ترکی از نمونه با گوشت آن است. برای آشنا شدن طرز تهیه کله جوش ترکی ادامه مطلب را به دقت مطالعه کنید.

مواد لازم برای کله جوش ترکی

مواد اولیهمقدار لازم
کشک200 گرم
گوشت چرخ نموده400 گرم
آرد2 قاشق غذاخوری
پیاز1 عدد بزرگ
مغز گردو خرد شده2 قاشق غذاخوری
نعناع خشک2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم
برای مشاهده قیمت گوشت قرمز کلیک کنید

طرز تهیه کله جوش ترکی

  1. گوشت چرخ نموده را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط نموده و ورز دهید. گوشت را به شکل و مقدار گردو قلقلی کنید.
  2. یک تابه با روغن داغ شده آماده کنید و قلقلی های گوشت را در آن ریخته و همه قسمت های آن را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  3. یک قابلمه آب را روی اجاق قرار دهید، چهار پیمانه آب درون آن بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید.
  4. پیاز را پوست کنده، شسته و نگینی خرد کنید. در یک تابه با روغن داغ شده ریخته و اجازه دهید طلایی رنگ گردد.
  5. مغز گردو خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
  6. کشک را به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً کشک در آب حل گردد.
  7. نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آب و کشک اضافه کنید. 10 دقیقه به آن موقع دهید.
  8. پیاز و گردو را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
  9. همه این مراحل را با حرارت ملایم انجام دهید تا کله جوش فرصت داشته باشد به خوبی جا بیفتد.
  10. حالا زمان آن رسیده که گوشت های قلقلی تفت داده شده به بقیه مواد اضافه کنید.
  11. برای تهیه نعناع داغ، ابتدا یک تابه بیاورید و درون آب روغن بریزید تا داغ گردد. نعناع روغن زیادی احتیاج ندارد بنابراین با توجه به سلیقه خودتان می توانید آن را کم و زیاد کنید.
  12. حرارت را به حداقل آن تغییر دهید و نعناع را به روغن داغ اضافه کنید. نعناع که تغییر رنگ داد اجاق را خاموش کنید و آن را به بقیه مواد کله جوش اضافه کنید. توجه داشته باشید نعناع به حرارت کمی احتیاج دارد و زود می سوزد. زیاد حرارت تماشا آن باعث تلخی و سوختن آن می گردد.
  13. اگر غلظت کله جوش کم بود می توانید به آن آرد اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.
  14. اجازه دهید نعنا با مواد دیگر پنج دقیقه پخته گردد.
  15. کله جوش شما آماده است. آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و گردو تزیین کنید.
حتما بخوانید: کشک و انواع آن را بهتر بشناسید!

نکات تکمیلی

  • انرژی: 250 کیلوکالری در 100 گرم
  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 90 دقیقه
  • مواد اولیه مناسب برای: 4 نفر

طرز تهیه کله جوش کرمانی

این نوع کله جوش گوشت ندارد اما گوجه فرنگی دارد. در ادامه با دستور پخت آن آشنا می شوید.

مواد لازم برای کله جوش کرمانی

مواد اولیهمقدار لازم
کشک500 گرم
گردو5 تا 6 عدد
گوجه فرنگی2 عدد
آب2 لیوان
نعناع خشک1 قاشق غذاخوری
پیاز1 عدد بزرگ
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم

دستور تهیه کله جوش کرمانی

  1. در طرز تهیه کله جوش کرمانی، کشک را باز نموده و 20 دقیقه روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
  2. گوجه فرنگی ها را شسته و پوره کنید. این کار را می توانید با میکسر یا رنده انجام دهید.
  3. گردوها را به مقدار ای خرد کنید که له نگردد ولی بزرگ نباشد. تقریبا به مقدار یک نخود باشند.
  4. به کشک 2 لیوان آب اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً مخلوط گردد.
  5. یک قابلمه آورده و روی حرارت بگذارید روغن در آن ریخته و زمانی که داغ شد پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید.
  6. پیاز که کمی تغییر رنگ داد زمان آن است که پوره گوجه به آن اضافه کنید.
  7. زمانی که آب گوجه کم شد گردو، نعناع خشک، زردچوبه، فلفل و نمک را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.
  8. به جای نعناع خشک می توانید از سبزی های دیگری مانند شنبلیله، ترخون یا مرزه خشک هم بهره ببرید.
  9. مخلوط کشک و آب را به محتویات قابلمه اضافه کنید. این کار را به آرامی انجام دهید و دقت داشته باشید حتماً حرارت اجاق ملایم باشد. اگر حرارت زیاد باشد و مواد شما بجوشد کشک می برد و کله جوش شما خراب می گردد.
  10. کله جوش آماده است. آن را همراه با نان دلخواه، ترشی و سبزی خوردن میل کنید.

نکات تکمیلی

  • انرژی: 200 کیلوکالری در 100 گرم
  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 60 دقیقه
  • مواد اولیه مناسب برای: 4 نفر
حتما بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و خوشمزه

کله جوش با لپه و برنج

ای نوع کله جوش را به عنوان کله جوش زنجانی نیز می شناسند.

مواد لازم

مواد اولیهمقدار لازم
پیاز2 عدد
لپه (خیس خورده)1/2 پیمانه
برنج (خیس خورده)1/2 پیمانه
مغز گردو خرد شده1/2 پیمانه
نعنا خشک1 قاشق غذا خوری
ماست1 پیمانه
کشک2 پیمانه
آب2 لیوان
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
برای خرید برنج با بیشترین تخفیف کلیک کنید!

طرز تهیه کله جوش لپه و برنج

  1. پیاز را نگینی خرد نموده و به تابه ای با روغن داغ اضافه کنید.
  2. پیاز که طلایی رنگ شد به آن زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. گردو را نیز در همین مرحله اضافه کنید.
  3. زمانی که گردو به روغن افتاد نعناع خشک را به آن اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  4. لپه و برنجی را که از قبل خیس خورده اند، روی بقیه مواد بریزید.
  5. در ظرفی کشک و ماست را به همراه آب مخلوط کنید تا حسابی یک دست گردد.
  6. ماست و کشک را با باقی مواد اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید تا به جوش بیاید و به غلظت دلخواه برسد.
  7. زمانی که برنج و لپه به نرمی دلخواه رسید کله جوش شما آماده است. آن را با پیاز داغ و گردو تزیین نموده و نوش جان کنید.

نکات تکمیلی

  • انرژی: 250 کیلوکالری در 100 گرم
  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 90 دقیقه
  • مواد اولیه مناسب برای: 4 نفر

کله جوش با ماست

در این نوع کله جوش به جای کشک از ماست چکیده استفاده می گردد.

مواد لازم طرز تهیه کله جوش با ماست

مواد اولیهمقدار لازم
ماست چکیده محلینیم کیلو
پیاز1 عدد
سیر1 حبه
گردو خرد شده2 عدد
گوجه فرنگی1 عدد
آب جوش2 لیوان
روغنبه مقدار لازم
نعنا خشک1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه کله جوش با ماست

  1. در طرز تهیه کله جوش با ماست، ابتدا ماست را حسابی هم بزنید تا یکدست گردد.
  2. به آن دو پیمانه آب داغ اضافه کنید. از رازهای داشتن یک کله جوش خوب، داغ بودن آب و خوب هم زدن ماست است تا دانه دانه نگردد.
  3. گردوها را در ابعاد یک نخود خرد کنید. البته مقدار گردوها سلیقه ای است و می توانید آن ها را کاملاً له کنید.
  4. پیاز را نگینی خرد نموده و در تابه با روغن داغ شده بریزید. طلایی رنگ که شد به آن زردچوبه اضافه کنید. سیر خرد شده را نیز به آن اضافه کنید. سیر را زیاد سرخ نکنید تا تلخ نگردد.
  5. گردو را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  6. گوجه ها را شسته و با یاری میکسر یا رنده آن را پوره کنید. آن را به بقیه مواد اضافه کنید.
  7. آب گوجه که بخار شد نعناع خشک و فلفل را روی بقیه مواد بریزید.
  8. زمانی که گوجه و گردو به روغن افتاد مخلوط ماست و آب را به آن اضافه کنید. به آن نمک اضافه کنید.
  9. حرارت را زیاد کنید تا کله جوش به جوش بیاد و زمانی که آغاز به جوشیدن کرد، باید حرارت را کم کنید و نیم ساعت به آن موقع دهید تا جا بیفتد.
  10. کله جوش که به غلظت دلخواهتان رسید و نعناع به سطح مواد آمد آماده سرو است.

نکات تکمیلی

  • انرژی: 200 کیلوکالری در 100 گرم
  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 60 دقیقه
  • مواد اولیه مناسب برای: 4 نفر
حتما بخوانید: فوت و فن های تهیه کله پاچه خوشمزه

کله جوش با بادمجان

این نوع کله جوش از لذیذترین نمونه های کله جوش است و تفاوت آن در داشتن بادمجان است.

مواد لازم کله جوش با بادمجان

مواد اولیهمقدار لازم
کشک1 پیمانه
مغز گردو خرد شده2 قاشق غذاخوری
پیاز2 عدد
سیر4 حبه
بادمجان2 عدد
گوجه فرنگی1 عدد
نعناع خشک3 قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل سیاهبه مقدار لازم
برای خرید صیفی جات تازه از فروشگاه خبرنگاران کلیک کنید!

طرز تهیه کله جوش با بادمجان

  1. در اجرای طرز تهیه کله جوش با بادمجان، اول بادمجان ها را پوست گرفته، برش زده و نمک بزنید.
  2. 20 دقیقه زمان دهید تا تلخی آن از بین برود.
  3. اگر از کشک محلی استفاده می کنید بهتر است آن را 20 دقیقه بجوشانید.
  4. پیاز را شسته و نگینی خرد کنید. درون یک تابه با روغن داغ شده بریزید تا طلایی رنگ گردد.
  5. حالا زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید.
  6. گردوهای ریز شده را به بقیه مواد اضافه کنید.
  7. گردو که کمی تغییر رنگ داد سیر پوره یا رنده شده را به آن اضافه کنید.
  8. نعناع خشک را روی آن ها بریزید و 30 ثانیه تفت دهید. دقت داشته باشید زیاد تفت دادن سیر و نعناع باعث تلخی کله جوش می گردد.
  9. نصف پیمانه آب را با کشک مخلوط نموده، روی بقیه مواد بریزید و هم بزنید. در قابلمه را ببندید و زمان دهید تا کله جوش به غلظت دلخواه برسد.
  10. بادمجان ها را در یک تابه دیگر سرخ کنید.
  11. سپس گوجه ها را سرخ کنید.
  12. کله جوش را در یک کاسه سرو کنید. بر روی آن از بادمجان و گوجه بگذارید و همراه با نان خشک میل کنید.

نکات تکمیلی

  • انرژی: 250 کیلوکالری در 100 گرم
  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 90 دقیقه
  • مواد اولیه مناسب برای: 4 نفر

نکات کلی برای تهیه کله جوش خوشمزه و مجلسی

  • اضافه کردن سیر یا حذف آن در طرز کله جوش سلیقه ای است.
  • هر کشک مقدار شوری متفاوتی دارد به همین علت قبل از اضافه کردن نمک به کله جوش آن را بچشید و در صورت احتیاج به آن نمک اضافه کنید.
  • در همه موارد دقت داشته باشید نعناع و سیر سریع می سوزند و مزه غذا را تلخ می نمایند.
  • انرژی کله جوش با توجه به مواد اولیه آن بین 105 تا 250 کیلوکالری فرق دارد و در هر مورد حدودی نوشته شده است.

سخن آخر

کله جوش از غذاهای مقوی، سریع و لذیذ است. منطقه ها مختلف کشور آن را به روش های مختلف طبخ می نمایند. در این مقاله از خبرنگاران کوشش شد انواع مختلف طرز تهیه کله جوش آورده گردد. بی اغراق همگی آن ها لذیذ است. اگر هوس یک غذای سبک و سالم نموده اید مواد اولیه آن را از خبرنگاران سفارش دهید و با کیفیتی بی نظیر و در کوتاه ترین زمان در منزل تحویل بگیرید. نباید فراموش کنید نظر خود را در رابطه با هر کدام از کله جوش هایی که امتحان نموده اید برای ما بنویسید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 22 بهمن 1403 بروزرسانی: 22 بهمن 1403 گردآورنده: par30pix.ir شناسه مطلب: 2352

به "طرز تهیه 6 نوع کله جوش خوشمزه و اصیل ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 6 نوع کله جوش خوشمزه و اصیل ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید