8 مدل غذا با سینه مرغ؛ خوشمزه و سالم
به گزارش عکس پارسی، انواع غذا با سینه مرغ تنوع بالایی دارد و برای افرادی که از رژیم های خاص کم چرب پیروی می نمایند و یا چربی خون بالایی دارند، گزینه مناسبی است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - گوشت سینه مرغ مقدار بیشتری پروتئین دارد و حاوی چربی کمتری است، بنابراین مصرف آن برای کسانی که می خواهند کالری کمتری در طول روز دریافت نمایند، افرادی که چربی خون بالایی دارند و ورزشکاران، مناسب تر است. با سینه مرغ غذا های متنوعی می توان درست کرد و به عنوان نهار، شام یا حتی میان وعده ای مغذی مورد استفاده قرار داد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه چند نوع غذا با سینه مرغ را با هم مرور کنیم.
در این مطلب آمده است:
- پنکیک مرغ
- کیک مرغ
- کوکوی مرغ و سبزیجات
- استیک مرغ
- مرغ فلورانتین
- غذا با سینه مرغ و نودل
- غذا با سینه مرغ و قارچ
- هویج پلو با سینه مرغ
1. پنکیک مرغ، غذایی شبیه کتلت
پنکیک مرغ نوعی غذا با سینه مرغ است که شباهت زیادی به کتلت مرغ دارد با این تفاوت که در آن به جای سیب زمینی از آرد سوخاری یا خرده نان استفاده شده و مقداری شیر هم به مواد آن اضافه می گردد. بنابراین خمیر داخل نان های فانتزی را خشک نموده و پس از پودر کردن برای تهیه این پنکیک از آن بهره ببرید.
مواد لازم | |
سینه مرغ بدون استخوان | 1 عدد |
شیر | 1/2 لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
خرده نان | 1 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه پنکیک مرغ
- خرده نان ها را در یک لیوان شیر، خیس نموده و 5 دقیقه صبر کنید تا کاملا نرم شوند.
- خرده نان ها را با دست فشار دهید تا شیر اضافی آن ها خارج گردد.
- سینه مرغ را چرخ نموده و به خرده نان های خیس خورده اضافه کنید.
- ماست، پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل را اضافه نموده و مواد را خوب مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل گردد.
- مقدار کمی روغن در تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ گردد.
- مقداری از خمیر پنکیک بردارید و کف دست به شکل بیضی درآورید.
- دو طرف پنکیک را در آرد سفید بزنید و داخل ماهیتابه قرار دهید تا طلایی گردد، سپس برگردانید تا طرف دیگر آن نیز طلایی گردد.
- همه مواد را به همین ترتیب آماده و سرخ کنید.
نکته: در تهیه پنکیک مرغ به جای خرده نان می توانید از 1/2 لیوان آرد سوخاری بهره ببرید و شیر را حذف کنید.
2. کیک مرغ مناسب مهمانی ها
کیک مرغ یکی از انواع غذا با سینه مرغ است که به عنوان عصرانه و در مراسمی مانند جشن تولد صندلی خاصی داشته و شباهت زیادی به سالاد الویه دارد. مواد مورد استفاده در تهیه آن غذا تا حد زیادی اختیاری است و می توان آن را با مواد مختلف و به شکل های مختلف تهیه و تزئین کرد.
مواد لازم | |
نان تست | 1 بسته |
سینه مرغ | 2 عدد |
تخم مرغ پخته | 2 عدد |
سس مایونز | 1 لیوان |
ماست خامه ای (یا پنیر لبنه) | 1/2 لیوان |
گردو خرد شده | 1 لیوان |
خیار شور ریز خرد شده | 1/2 لیوان |
پیازچه خرد شده | 1 لیوان |
جعفری خرد شده | 1 لیوان |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه کیک مرغ
- سینه مرغ را با پیاز، نمک، زردچوبه و فلفل بپزید، سپس استخوان های آن را بگیرید و ریش ریش کنید.
- تخم مرغ ها را پخته و ریز خرد کنید.
- مرغ ریش ریش، تخم مرغ خرد شده، پیازچه خرد شده، ماست خامه ای، سس مایونز، گردوی خرد شده، خیارشور، نمک و فلفل را داخل کاسه ای بریزید و خوب مخلوط کنید.
- اطراف نان های تست را با چاقو جدا کنید و کنار بگذارید.
- یک لایه نان تست کف ظرف مورد نظر خور بچینید و مقداری از مواد را روی آن پخش کنید.
- لایه بعدی را نان تست قرار داده و به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام گردد و لایه آخر را با سس بپوشانید.
- روی کیک مرغ را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد جذب نان های تست گردد.
- کیک مرغ را از یخچال خارج نموده و با جعفری خرد شده، مرغ پخته، گوجه فرنگی گیلاسی، ذرت، هویج و هر ماده دیگری که دوست دارید، تزیین کنید.
3. کوکوی مرغ و سبزیجات
کوکوی مرغ و سبزیجات یک نوع غذا با سینه مرغ است که می توانید با مرغ اضافی به جامانده در یخچال درست کنید. در تهیه این غذای راحت و خوشمزه می توانید بسته به ذائقه خود از انواع سبزیجات استفاده نموده و غذایی متنوع درست کنید.
مواد لازم | |
سینه مرغ پخته و ریش ریش شده | 3 پیمانه |
تخم مرغ عظیم | 3 عدد |
ماست چکیده یا سس مایونز | 3 قاشق غذاخوری |
آرد | 1/2 پیمانه |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
پیازچه | 2 عدد |
سبزی معطر | 2 قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | 2-3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه کوکوی مرغ و سبزیجات
- سینه مرغ را پخته، ریش ریش کنید و در کاسه ای بریزید.
- گوجه ها را خیلی ریز خرد نموده و یا رنده نموده و به مرغ اضافه کنید.
- پیازچه را حلقه حلقه نموده و همراه بقیه مواد به مرغ اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید و اگر لازم بود، مقداری آرد اضافه کنید تا مایه کوکو غلیظ گردد.
- روغن را در تابه بر روی حرارت ملایم داغ کنید و یک قاشق عظیم از مایه کوکو را داخل روغن بریزید.
- حدود 2 الی 3 دقیقه هر طرف کوکو ها را سرخ کنید.
- پس از طلایی شدن کوکوها، آن ها را در ظرف سرو بچینید و با گوجه فرنگی تزیین کنید.
4. استیک مرغ، غذایی شیک و ساده
استیک مرغ نوعی غذا با سینه مرغ است که با کمترین مواد اولیه و به راحتی تهیه می گردد. این غذا را می توان بر روی گاز و در زمان کوتاهی درست نموده و به عنوان یک نهار یا شام ساده مورد استفاده قرار داد.
مواد لازم | |
سینه مرغ بدون پوست و استخوان | 4 تکه |
پونه خشک | 1 قاشق چایخوری |
ریحان یا جعفری خشک | 1 قاشق چایخوری |
زیره سبز | 1/2 قاشق چایخوری |
شکر قهوه ای | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1/2 قاشق چایخوری |
لیمو | 1 عدد |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه استیک مرغ
- ابتدا سبزیجات خشک، پودر سیر، زیره سبز، شکر قهوه ای، نمک و فلفل را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
- سینه مرغ را با وردنه یا استیک کوب کمی بکوبید تا نازک شده و ضخامت آن به 2 سانتیمتر برسد، سپس دو طرف تکه های مرغ را به این ادویه آغشته کنید.
- یک ماهیتابه چدنی را روی حرارت زیاد قرار داده و اجازه دهید به مدت 3-2 دقیقه روی حرارت گرم گردد، سپس حرارت را کم کنید و یک قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید.
- روغن را در همه سطح داخلی ماهیتابه بچرخانید تا کل قسمت های ماهیتابه چرب گردد.
- سینه های مرغ را درون ماهیتابه قرار داده و هر طرف سینه ها را به مدت 5 الی 6 دقیقه بدون جا به جا کردن آنها، بپزید.
- حرارت را خاموش نموده و اجازه دهید سینه های مرغ حداقل 5 دقیقه در ماهیتابه استراحت نمایند، سپس آن ها را برش دهید.
- در صورت تمایل مقداری آبلیمو روی استیک ها ریخته و همراه پلو، سالاد یا پوره سیب زمینی سرو کنید.
5. مرغ فلورانتین یک غذای رستورانی
مرغ فلورانتین از انواع غذا با سینه مرغ است که به عنوان یک غذای رستورانی شناخته شده و به راحتی در منزل قابل تهیه است.
مواد لازم | |
سینه مرغ | 2 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
اسفناج پخته شده | 1 لیوان |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
پنیر گودا | 2 ورق |
زعفران آب نموده | 1 قاشق چای خوری |
آرد سفید | به میزان لازم |
آرد سوخاری | به میزان لازم |
نمک، فلفل و آب لیمو ترش | به میزان لازم |
طرز تهیه مرغ فلورانتین
- ابتدا فیله های سینه مرغ را جدا نموده و کنار بگذارید.
- سینه های مرغ را با استیک کوب، بکوبید و با زعفران، آب لیمو، نمک و فلفل آن را طعم دار کنید.
- روی سینه ها را سلفون بکشید و 2 الی 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شوند.
- پس از گذشت این مدت زمان، دو طرف سینه ها را به آرد سفید آغشته کنید.
- تخم مرغ را در کاسه ای ریخته و با چنگال خوب هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط شوند.
- حالا سینه های مرغ را در تخم مرغ و سپس در آرد سوخاری بزنید، طوریکه کاملا به آن آغشته شوند.
- سینه های مرغ را در روغن داغ فراوان، سرخ کنید تا طلایی شوند.
- سیر و پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند، سپس اسفناج را اضافه نموده و چند دقیقه تفت دهید تا آب آن تمام گردد.
- مرغ های سرخ شده را در ظرف پیرکس قرار دهید، مخلوط اسفناج را روی مرغ ها ریخته و روی هر تکه مرغ یک ورق پنیر گودا قرار دهید.
- ظرف را به مدت 20-15 دقیقه در گرم شده روی حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- غذا آماده است، آن را همراه با سبزیجات بخارپز میل کنید.
6. غذا با سینه مرغ و نودل
مرغ نودلی یک نوع غذا با سینه مرغ است که باعث تنوع در برنامه غذایی شما می گردد و می تواند به عنوان شام یا نهار مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم | |
نودل | 1 بسته |
سینه مرغ | 2 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
نمک، فلفل و لیمو ترش | به مقدار لازم |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مرغ نودلی
- سینه مرغ بدون پوست و استخوان را با نمک، فلفل، پیاز، لیموترش و زعفران دم نموده مزه دار کنید.
- نودل را مثل ماکارونی در آب کم بجوشانید و صبر کنید تا لعاب بیندازد، سپس آن ها را آبکش نموده و کمی آب سرد روی آن بریزید تا به هم نچسبند.
- سینه های مرغ را از مواد خارج نموده و به سیخ چوبی بکشید.
- نودل ها را دور مرغ ها بپیچید.
- در یک تابه روغن فراوان، داغ نموده و سپس سیخ های نودل پیچ را در روغن سرخ کنید تا نودل ها طلایی شوند.
- سینه مرغ نودلی آماده است، آن را با سس دلخواه نوش جان کنید.
7. غذا با سینه مرغ و قارچ
خوراک مرغ و قارچ نوعی غذا با سینه مرغ است که به عنوان یک شام ساده با نان باگت، خیار شور، گوجه فرنگی و سس کچاپ یا سس مایونز سرو می گردد.
مواد لازم | |
سینه مرغ | 1 عدد |
قارچ | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر له شده | 7 حبه |
پودر کاری | 1 قاشق مرباخوری |
محلول زعفران | ا لیوان |
آب لیمو | 4 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ
- پیاز را خرد نموده و در روغن تفت دهید تا سبک گردد، سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر بلند گردد.
- سینه مرغ را به قطعات کوچک خرد نموده، به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن سفید گردد، ولی خشک نگردد.
- پودر کاری، آبلیمو، نمک و یک لیوان آب زعفران را به مرغ اضافه نموده و حرارت را کم کنید.
- درب تابه را بسته و اجازه دهید مرغ کاملا پخته و نرم شده و آب مرغ تمام گردد.
- قارچ ها را خرد نموده و با مقداری کره تفت دهید تا آب آن کشیده گردد، سپس به مرغ اضافه کنید.
- خوراک مرغ و قارچ را همراه با نان باگت، خیارشور و گوجه فرنگی میل کنید.
8. هویج پلو با سینه مرغ
هویج پلو یک نوع غذا با سینه مرغ و از غذا های سنتی شیراز است. این غذا حاوی گوشت، غلات و سبزجات بوده و غذایی کامل به حساب می آید.
مواد لازم | |
برنج | 3 پیمانه |
سینه مرغ | 500 گرم |
پیاز کوچک | 1 عدد |
هویج متوسط | 4 عدد |
خلال بادام یا خلال پسته (اختیاری) | 1/2 پیمانه |
کره | 50 گرم |
شکر (اختیاری) | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
زرشک | 1/3 پیمانه |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین | به مقدار لازم |
طرز تهیه هویج پلو با سینه مرغ
- سینه مرغ را به قطعات 2 سانتیمتری خرد نموده، در ظرفی بریزید، پیاز خلالی خرد شده، مقداری روغن، نمک، زردچوبه، فلفل، کمی دارچین و زعفران دم نموده را به آن اضافه نموده و خوب با هم مخلوط کنید.
- روی ظرف سلفون بکشید و دو الی سه ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار گردد.
- مرغ را همراه با سایر مواد در تابه ریخته و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
- 1/2 پیمانه آب اضافه نموده، درب تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد.
- هویج ها را پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید.
- کره را در تابه دیگری ذوب نموده و هویج رنده شده را به آن اضافه کنید.
- هویج را 6-5 دقیقه تفت دهید تا آب آن کشیده شده و نرم گردد.
- زرشک را که از قبل شسته و آبکش نموده اید، به هویج اضافه نموده و کمی تفت دهید.
- خلال پسته یا بادام را اضافه نموده و بلافاصله حرارت را خاموش کنید.
- مرغ پخته شده و مخلوط هویج را با هم مخلوط نموده و لایه به لایه بین برنج آبکش بریزید.
- پلو را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید به مدت 40 دقیقه دم بکشد.
- روی پلو کمی روغن بدهید و در ظرف سرو بکشید.
سخن آخر
غذا های زیادی را می توان با سینه مرغ درست کرد که در این مطلب به تعدادی از آن ها اشاره شد. ته چین مرغ و قارچ، سالاد الویه قالبی و خورشت فسنجان از دیگر غذا هایی هستند که با سینه مرغ تهیه می شوند. شما چه غذا هایی را با سینه مرغ درست می کنید؟ منتظر دریافت نظرات و پیشنهادات شما در این زمینه هستیم.
منبع: setare.com