45 نکته راهنمای خرید تخم بلدرچین

به گزارش عکس پارسی، برای خرید تخم بلدرچین باکیفیت و تازه باید به چند نکته مهم توجه کنید. تخم بلدرچین این روزها به خاطر طعم خاص، ارزش غذایی بالا و ظاهر کوچیکش خیلی هوادار پیدا نموده. این تخم ها نسبت به تخم مرغ معمولی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارن و برای وعده های مختلف از صبحونه تا پیش غذا استفاده می شن. اما چون کوچیک هستن و سریع تر خراب می شن، موقع خریدشون باید به نکات مهمی دقت کنین تا تخم تازه و سالم بگیرین و از خواصش نهایت استفاده رو ببرین. در این مقاله از در ، ما راهنمای خرید تخم بلدرچین رو آنالیز می کنم.

45 نکته راهنمای خرید تخم بلدرچین

تخم بلدرچین چه خواصی داره؟

از خواص تخم بلدرچین یکی این که سرشار از پروتئینه و همین باعث میشه برای رشد عضلات و ترمیم بافت ها خیلی مفید باشه. مقدار ویتامین B12 و آهنش بالاست و می تونه به پیشگیری از کم خونی یاری کنه. فسفر و کلسیم موجود توش برای سلامت دندان ها و استخوان ها ضروریه و به رشد بچه ها هم یاری می کنه. مقدار آنتی اکسیدان ها و ویتامین A توی تخم بلدرچین هم باعث تقویت سیستم ایمنی و محافظت از چشم ها میشه.

از طرف دیگه، هضمش نسبت به برخی پروتئین های دیگه راحت تره و ممکنه برای افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارن قابل مصرف باشه (البته باید با مشورت پزشک باشه). تخم بلدرچین به خاطر کلسترول مفید و چربی های سالمش می تونه به تعادل چربی خون یاری کنه. بعلاوه چون انرژی خوبی به بدن میده، مصرفش توی رژیم ورزشکارها یا افرادی که فعالیت بدنی بالایی دارن خیلی هوادار پیدا نموده.

شما می تونید رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

ویژگی های تخم بلدرچین سالم و استاندارد

تخم بلدرچین این روزها به خاطر طعم خوب و مواد مغذی زیادش حسابی هوادار پیدا نموده. با مطالعه این راهنمای خرید تخم بلدرچین می تونی موقع خرید، تازه ترین و سالم ترین تخم ها رو انتخاب کنید و خیالتون از بابت کیفیت راحت باشه.

پوسته سالم و بی ترک

تخم نباید هیچ شکستگی یا حتی ترک ریز داشته باشه. چون حتی یه ترک کوچیک هم ممکنه باعث بشه هوا و میکروب بره داخلش و تخم زود خراب بشه.

ظاهر طبیعی و تمیز پوسته

رنگ و لکه ها باید همون حالت طبیعی خودش رو داشته باشه. اگه لکه ها عجیب و غریب یا رنگ شده به نظر رسیدن، یا پوسته زیادی گِلی و کثیف بود آن رو نخرید. لکه های کوچیک قهوه ای یا سیاه طبیعیه، ولی خون یا چیز اضافه نباید رو پوسته باشه.

سنگینی مناسب نسبت به مقدار

تخم تازه با وجود کوچیک بودنش، وقتی تو دست نگهش می داری باید یه کم سنگین حس بشه. اگه زیادی سبک باشه، یا کهنه ست یا به خاطر تغذیه بد بلدرچین کیفیتش پایینه.

بی بو بودن

پوسته تخم نباید هیچ بوی تند، ترش یا حتی شیرین غریبی بده. بوی بد، حتی وقتی پوسته سالمه، معمولاً نشونه اینه که داخل تخم خراب شده.

بسته بندی معتبر و تاریخ دار

جعبه باید سالم، پلمپ و بدون له شدگی باشه. تاریخ فراوری و انقضا هم باید واضح و قابل خوندن باشه. نبود این اطلاعات، یعنی احتمالاً تخم بلدرچین از جای مطمئن نیومده.

نگهداری در محیط خنک یا یخچال

تخم باید از اولش تو محیط خنک یا یخچال فروشگاه نگهداری شده باشه و آفتاب مستقیم بهش نخورده باشه. گرمای زیاد کیفیتش رو کم می کنه و زمینه رشد باکتری رو زیاد.

شسته نشدن قبل از فروش

تخم نباید قبل از فروش شسته شده باشه، چون شستن باعث میشه لایه محافظ طبیعی پوسته از بین بره و آلودگی راحت تر بره داخل.

تست شناوری برای اطمینان از تازگی

اگه بعد خرید شک داشتی، می تونی توی خونه بندازی ش تو یه کاسه آب سرد. تخم تازه میره ته و صاف می مونه، نیمه کهنه کمی کج می ایسته و کهنه ها روی آب شناور میشن.

وقت خرید تخم بلدرچین به چه چیزهایی باید دقت کرد؟

تخم بلدرچین به خاطر کوچیک بودن و ارزش غذایی زیادش، این سال ها حسابی توی سفره ها جا باز نموده. داشتن یه راهنمای خرید تخم بلدرچین باعث میشه که بدونید هنگام خرید تخم بلدرچین چه مواردی رو باید آنالیز کنید.

فصل و زمان خرید

تخم بلدرچین معمولاً در فصل های خنک سال، تازه تر و با ماندگاری بیشتر پیدا میشه. چون گرما هم به کیفیتش ضربه می زنه، هم سرعت خراب شدنش رو بالا می بره.

منبع خرید مطمئن

بهتره تخم بلدرچین از فروشگاه هایی خریداری بشه که گردش موجودیشون بالاست. جایی که تخم مدت زیادی روی قفسه نمی مونه معمولاً تخم تازه تری داره.

پرس وجو درباره تغذیه بلدرچین ها

اگر از مرغداری یا فروشنده آشنا خرید می کنید، از فروشنده بپرسید بلدرچین ها رو با چی تغذیه می کنن. خوراک سالم و طبیعی باعث میشه طعم و ارزش غذایی تخم بهتر باشه.

عدم وجود رطوبت در بسته بندی

وقتی جعبه رو باز می کنید یا حتی از بیرون نگاه می کنید، نباید قطرات آب یا نم زدگی ببینید. رطوبت یعنی شرایط نگهداری بد بوده و احتمال کپک زدگی یا خراب شدن هست.

یکدست بودن مقدار و شکل تخم ها

تخم بلدرچین هایی که مقدار و شکل یکدست دارن، معمولاً از گله ای با شرایط استاندارد اومدن. تخم های خیلی ریز یا خیلی درشت در یک بسته می تونه نشونه مسائل تغذیه یا سن زیاد برخی پرنده ها باشه.

چک کردن تاریخ انباشت یا بسته بندی، نه فقط انقضا

گاهی تاریخ انقضا روی بسته مناسبه، ولی از زمان بسته بندی خیلی گذشته. هرچی فاصله این دو کمتر باشه، بهتره و نشون میده تخم بلدرچین تازه است.

تخم بلدرچین رو چه کسایی مصرف کنن، چه کسایی مصرف نکنن؟

تخم بلدرچین خوراکیه که هم خواص زیادی داره و هم برای برخی ها ممکنه محدودیت یا حتی ممنوعیت مصرف داشته باشه. اینطور میشه دسته بندیش کرد:

مصرف تخم بلدرچین برای این گروه ها مفیده:

  • کسایی که در پی پروتئین باکیفیت بالا هستن، مثل ورزشکارها یا کسایی که تو برنامه کاهش وزن هستن.
  • افرادی که کم خونی دارن، چون تخم بلدرچین آهن و ویتامین B12 خوبی داره.
  • بچه ها و نوجوان هایی که تو سن رشد هستن و به مواد معدنی مثل کلسیم و فسفر احتیاج دارن.
  • کسایی که به تخم مرغ حساسیت خفیف دارن (البته این موضوع باید حتماً با نظر پزشک آنالیز بشه).
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارن و دنبال خوراکی مغذی و راحت الهضم هستن.

بهتره این گروه ها تخم بلدرچین مصرف نکنن یا محدود کنن:

  • کسایی که کلسترول خونشون بالاست، چون تخم بلدرچین نسبت به مقدار اش، زرده پرکلسترولی داره.
  • افرادی که مشکل کلیوی پیشرفته دارن و باید پروتئین یا فسفر رو تو رژیمشون کم کنن.
  • کسانی که به پروتئین تخم پرندگان آلرژی شدید دارن (حتی اگه به تخم مرغ واکنش نشون میدن، معمولاً باید تخم بلدرچین رو هم پرهیز کنن).
  • افرادی که رژیم کم چربی یا محدودکننده کالری سخت دارن، چون زرده تخم بلدرچین چربی نسبتاً بالایی داره.

روش های رایج و خوشمزه برای مصرف تخم بلدرچین

شیوه های مصرف تخم بلدرچین، متنوع تر از اونیه که به نظر میاد و بسته به ذائقه و شرایط میشه شکل های مختلفش رو امتحان کرد. همون طور که تو راهنمای خرید تخم بلدرچین هم گفته میشه، تازگی تخم پیش از هر روش پخت باید آنالیز بشه تا طعم و ارزش غذایی اش حفظ بشه.

  • آب پز کردن: تخم بلدرچین رو میشه حدود سه تا چهار دقیقه توی آب جوش گذاشت تا کاملاً بپزه. این روش برای میان وعده سالم یا اضافه نمودن به سالاد خیلی خوبه.
  • نیمرو: میشه تخم بلدرچین رو با کمی کره یا روغن زیتون توی تابه پخت و به عنوان صبحانه یا شام سبک خورد.
  • اضافه نمودن به سوپ یا آش: تخم بلدرچین رو میشه کامل یا نصف شده به سوپ و آش اضافه نمود تا هم طعمش بهتر بشه و هم ارزش غذایی ش بیشتر بشه.
  • تزیین غذا و پیش غذا: تخم بلدرچین پخته با مقدار کوچیک و ظاهر بامزه ای که داره، برای زیباتر کردن سفره یا سینی مزه خیلی مناسبه.
  • داخل خوراک ها: اضافه نمودن تخم بلدرچین به خوراک گوشت یا سبزیجات، هم ظاهر غذا رو خاص می کنه و هم طعم تازه ای بهش می ده.
  • سالاد الویه یا سالاد سرد: وقتی تخم بلدرچین رو خرد یا نصف کنید و به سالاد الویه یا انواع سالاد سرد اضافه کنید، هم ظاهرش قشنگ تر میشه و هم مزه ش دلچسب تر میشه.

نکات نگهداری تخم بلدرچین بعد از خرید

وقتی تخم بلدرچین رو خریدید، بخش مهم ماجرا تازه آغاز میشه؛ چون اگر شرایط نگهداری درست رعایت نشه، حتی تازه ترین تخم ها هم کیفیتشون رو از دست میدن. برای اینکه برترین نتیجه رو بگیرید، این موارد رو در نظر داشته باشید:

دمای مناسب

برترین جا برای نگهداری تخم بلدرچین، داخل یخچال و در دمای بین 4 تا 7 درجه است. این دما باعث میشه تازگی و کیفیت تخم ها بیشتر حفظ بشه.

دور از نور و گرما

نور مستقیم خورشید یا نزدیکی به اجاق و وسایل گرم، سرعت خراب شدن تخم ها رو زیاد می کنه.

رطوبت کنترل شده

محیط خیلی مرطوب باعث کپک یا تغییر بوی پوسته میشه. بهتره تخم ها توی بسته بندی اصلی یا یک جعبه تمیز و خشک نگهداری بشن.

باز نکردن بی علت

تا زمانی که قصد مصرف ندارید، پوسته رو نشکنید و تخم ها رو بیرون نیاورید.

شستن فقط قبل از پخت

شست وشوی زودتر از موعد باعث میشه لایه محافظ طبیعی روی پوسته از بین بره و باکتری راحت تر وارد بشه.

چک کردن تاریخ

تاریخ بسته بندی و مصرف رو هر چند وقت یک بار نگاه کنید تا تخم های کهنه رو به موقع مصرف کنید یا جدا کنید.

جلوگیری از جذب بو

تخم بلدرچین بوی اطرافش رو سریع جذب می کنه، پس کنار موادی مثل پیاز یا ماهی نذارید.

نکات بهداشتی هنگام مصرف تخم بلدرچین

وقتی پای خوردن تخم بلدرچین وسط میاد، رعایت نکات بهداشتی همون قدر مهمه که خرید درستش. در ادامه، بخشی از راهنمای خرید تخم بلدرچین رو می بینید که مخصوص مرحله مصرف تهیه شده و یاری می کنه با خیال راحت لذت ببرید:

  • شستن دست ها قبل و بعد از کار با تخم: چه موقع تمیز کردن پوسته و چه بعد از شکستن تخم، حتماً دست ها رو با آب و صابون بشورید.
  • پخت کامل برای گروه های حساس: مثل بچه ها، سالمندان، زنان باردار یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارن؛ زرده و سفیده باید کاملاً سفت بشه.
  • آنالیز تازگی قبل از استفاده: به ظاهر و بوی تخم دقت کنید و اگر مشکوک بود، استفاده نکنید.
  • جدا کردن تخم ترک خورده یا شکسته: این تخم ها مستعد آلودگی هستن و فقط باید برای پخت کامل مصرف بشن یا دور ریخته بشن.
  • شستن فقط قبل از مصرف: شست وشوی زودتر باعث نفوذ آلودگی به داخل میشه.
  • جلوگیری از تماس پوسته با غذای پخته: چون ممکنه پوسته آلودگی داشته باشه، از تماسش با غذاهای آماده خوردن پیشگیری کنید.

نکات مهم در راهنمای خرید تخم بلدرچین

  • در راهنمای خرید تخم بلدرچین، یکنواختی مقدار تخم ها اهمیت داره اختلاف زیاد سایز ممکنه نشونه تفاوت سن یا شرایط پرورش پرنده باشه.
  • سطح پوسته باید صاف و بدون برآمدگی یا فرورفتگی غیرطبیعی باشه تا احتمال مسائل تغذیه ای یا بیماری کمتر بشه.
  • وزن تخم بلدرچین نسبت به اندازش باید منطقی باشه؛ تخم خیلی سبک معمولاً کهنه یا آب داخلش تبخیر شده.
  • تخم بلدرچین تازه هنگام تکان دادن صدای جابه جایی مایع نداره، اگر صدا شنیدید احتمال کهنگی زیاده.
  • لکه های کپک یا رطوبت روی پوسته نشونه نگهداری بد هست و بهتره از خریدش صرف نظر کنید.
  • تاریخ فراوری رو جدی بگیرید، چون برترین شاخص برای تشخیص تازگیه.
  • بوی پوسته باید طبیعی باشه، هر بوی غیرعادی یا ترش می تونه هشدار فساد باشه.
  • از خرید تخم های بلدرچین که یخ زده و دوباره آب شده اند خودداری کنید، چون بافت داخلی شون آسیب دیده.
  • تغییر رنگ شدید یا لکه های سیاه و سبز روی پوسته غیرعادیه و باید از خرید چنین تخم هایی پرهیز کرد.
  • خرید از جای مطمئن مثل فروشگاه معتبر یا مزرعه شناخته شده خیال شما رو از سلامت و کیفیت محصول راحت می کنه.

سوالات متداول درباره خرید تخم بلدرچین سالم و تازه

چطوری تازگی تخم بلدرچین رو تو فروشگاه تشخیص بدیم؟

  • اول به تاریخ فراوری یا بسته بندی روی کارتن نگاه کنین؛ تاریخ فراوری مهم تر از تاریخ انقضاست.
  • تخم تازه وقتی تکون می دین صدای کمی داره چون زرده و سفیده محکم تر هستن؛ اگه صدای مایع شنیدین احتمالاً کهنه ست.
  • سطح پوسته باید صاف و بدون ترک یا رطوبت باشه؛ لکه مرطوب یا کپک نشونه نگهداری بده.
  • اگه فروشنده اجازه داد چند تا تخم بلدرچین بردارین و وزن شون رو مقایسه کنین؛ تخم تازه نسبت به مقدار، سنگین تر حس می شه.

رنگ و نقش پوسته چقدر با کیفیت بودن یک تخم بلدرچین رو تعیین می کنه؟

رنگ و طرح پوسته لزوماً نشان دهنده کیفیت داخلی نیست. ولی پوسته ای که خیلی کدر، لکه دار یا پوشیده از رسوبات غیرطبیعیه ممکنه از آلودگی یا نگهداری نادرست خبر بده.

لکه های طبیعی و نقطه های ریز معمولاً مسئله ای ندارن، ولی اگه پوسته خیلی نازک یا شکننده باشه بهتره نخرین.

تخم بلدرچین رو بهتره از کجا بخریم؟

  • فروشگاه های معتبر زنجیره ای یافروشگاه های محلی که مرتب کالاها رو تعویض می کنن گزینه های مطمئنی هستن.
  • خرید مستقیم از مرغداری یا مزرعه قابل اعتماد هم اگه براتون مقدوره گزینه خوبیه.
  • هنگام خرید به بسته بندی، تاریخ فراوری و شرایط قفسه (یخچال یا خشک بودن محل نگهداری) دقت کنین.
  • از دست فروشی هایی که بسته بندی و اطلاعات ندارن کمتر خرید کنین.

تخم بلدرچین رو قبل از گذاشتن تو یخچال باید شست؟

به طور کلی نباید تخم پرندگان رو قبل از مصرف بشورین. شستن، لایه محافظ طبیعی پوسته رو از بین می بره و احتمال نفوذ میکروب رو بالا می بره.

اگه خیلی کثیفه با دستمال خشک یا کمی مرطوب تمیز کنین و سریع خشک کنین؛ شستن با آب زیاد توصیه نمی شه. فقط درست قبل از استفاده اگه لازم بود بشورین و بعدش مصرف کنین. هیچ وقت از شوینده ها روی پوسته استفاده نکنین.

مدت نگهداری تخم بلدرچین تو یخچال چقدره؟

اگه دمای یخچال حدود 4 درجه باشه و بسته بندی سالم بمونه، معمولاً 3 هفته تا یک ماه کیفیتش خوب می مونه. وقتی بسته باز شد بهتره ظرف 2 تا 3 هفته مصرفش کنین تا طعم و بافتش بهتر بمونه. برای افراد حساس مثل نوزاد، سالمند یا بیمار، بهتره از تخم تازه تر (کمتر از یک هفته) استفاده کنین. هر وقت به تازه بودن تخم بلدرچین شک داشتین، تست شناوری یا تکان دادن رو انجام بدین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 مرداد 1404 بروزرسانی: 22 مرداد 1404 گردآورنده: par30pix.ir شناسه مطلب: 2388

به "45 نکته راهنمای خرید تخم بلدرچین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "45 نکته راهنمای خرید تخم بلدرچین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید